Lera

 

Vi har flera olika sorters lera, lufttorkande lera, modellera och lera som man bränner i ugn. Dock har vi för tillfället svårt att få tag på keramiklera.

Nedan ser du de sorter som vi har hemma för tillfället.

cc789010_large

Plus Modellera är mycket behaglig att arbeta med efter att man knådat den väl. Om sprickor uppstår under arbetets gång, sker det pga att leran har blivit för torr. Därför rekommenderar vi att man arbetar med fuktiga händer, som därmed ger leran den rätta konsistensen och gör den lättare att forma.
Plus Modellera kan formas med både händer och verktyg, som spatel, men man kan även använda färdiga formar. Plus Modellera är en äkta naturlera som är mycket mångsidig, både tunna föremål och mer solida kan modelleras.
Lagring:
När paketet väl är öppnat bör lera som inte används läggas i en tätslutande plastpåse. Så länge leran hålls våt, kan den användas gång på gång. Svep in den i en fuktig trasa och lägg i en plastpåse.
Torkning:
När föremålen är färdiga, låter man dem lufttorka. Maximal torkning uppnås efter 10-15 dagar. Det går alldeles utmärkt att påskynda torkningen genom att placera föremålet nära ett element eller använda t ex en hårfön. Torktiden minskar då till några timmar.
Färgläggning:
När föremålet är helt torrt kan det målas med vilken typ av färg som helst. Den kan även lackeras. Tack vare att leran inte är porös, räcker det med ett lager färg för att täcka helt.
Plus Modellera finns i vit och terracotta, i förpackning om 1 kg.

500x500 32334-group-1-3ww-l super-sculpey-firm-grey-1-lb.-179-p

Sculpey, Super Sculpey och Sculpey Premo är en polymerlera som bränns i ugn vid 130 grader i ca 15min, är formstabil i ugnen och behöver inte stöttas. Den är bra till verklighetstrogna skulpturer, googla så får du se fantastiska kreationer. Även till smycken och annat. Skulptera, rolla ut till plattor, forma med verktyg. Vi har många färger på lager och många sorters verktyg.

plastilina-unicolor-15u-10252

_vyr_2391131501

Plastilina har vi i många färger. Det är en traditionell modellera som inte stelnar i luften. Traditionellt använt för leranimationer i filmer. Vill man ha mycket så har vi vitt i 1kg förpackning.